Nieuwe regels Euregiovissen

Nieuwe regels voor de euregiowedstrijd van de volwassenen

Het verenigingskorps bestaat altijd uit 5 personen

Inleggeld bedraagt  € 25.-  voor elke vereniging

De gastgevende vereniging bepaald de hengelkeuze en dit word in de uitnodiging medegedeeld.

Elke deelnemer mag slechtst 0,5 liter droogvoer voor stilstaand water gebruiken en 1,0 liter voor stromend water.

Elke deelnemer mag 0,5 liter aas gebruiken.

De volgende aassoorten zijn toegestaan: Brood , casters , natuurlijke maden , mais en wormen.

Roden maden en muggelarven zijn verboden.Hele hennep in het voer is niet toegestaan.

Ook is het niet toegestaan om hele hennep los erbij te gooien.

Aan het voer mogen geen kleurstoffen toegevoegd worden.

De vissen worden aan het eind van de wedstrijd gewogen en geteld.

Gewicht en aantal worden apart berekend. Bij gelijke punten geeft het hoogste gewicht de doorslag en daarna het aantal.

Indien een vereniging in het klassement een gelijk aantal punten heeft, dan bepaald het hoogste totaalgewicht de rangorde.

Kosten van eten en drinken zijn voor de gast gevende vereniging.

De winnaar krijgt de wisselbeker en er wordt door de gast gevende vereniging bekers beschikbaar gesteld voor de nummers 1,2 en 3.

De bekers voor nummer 1,2 en 3 mogen ze houden.

De vereniging die de wisselbeker 3 maal achter elkaar of 5 maal in totaal wint mag de wisselbeker houden.

De nieuwe wisselbeker word dan door alle deelnemende verenigingen samen bekostigt.

De winnaar van de wisselbeker laat voor eigen kosten de beker graveren.

Verzamelpunt is om 07.00 uur bij de gast gevende vereniging. Er word 3 uur gevist waarna er een gezellig samenzijn zal zijn.

Als de gastgevende vereniging geen eigen water tot hun beschikking heeft, dan kunnen ze altijd bij een van de andere deelnemende verenigingen terecht.

Bij onweer of bliksem kan de gast gevende vereniging besluiten om de wedstrijd af te lassen.

Deelname is altijd voor ejgen risico