Vissen redden uit de slingebeek

terug naar overzicht

Vrijdag, 7 augustus 2020








Vanmorgen heeft HSV ''de Slinge'' in samenwerking met Hengelsportfederatie midden Nederland, onder toeziend oog van Waterschap Rijn en IJssel, tv Gelderland en de plaatselijke pers Dick Kuiperij de poging genomen om de vissen die in de lage overgebleven stukken zaten er uit te halen met behulp van elektrische visnetten, men was algeheel verbaast hoeveel vis er in de stukken, waar nog water stond, waren achtergebleven, met name doordat het nu al enkele jaren opeenvolgend is droog gevallen.

Als ''leek'' vraag je jezelf wel eens af waarom zus niet en waarom zo wel, waarom niet eerder ingrijpen en vraag zo maar door, het schijnt gewoon niet op andere manieren te kunnen, als dat het zoals nu is gegaan, en de mannen doen hun best om de vissen te redden, dus is enige discussie vind ik dan ook uitgesloten wat mij betreft, ga der maar eens staan, het stinkt als de hel, de warmte in de pakken is niet uit te houden, de mannen zweten evenals wij, en wij staan maar een beetje te filmen en te fotograferen.

Het eindresultaat is dat er veel vissen zijn gered uit dit stukje Slingebeek, de vissen worden door HSV ''de Slinge''weer uitgezet in een stuk Slingebeek onder Aalten waar nog genoeg water staat, de soorten die ik heb gezien betroffen veel Zeelt, Snoek, Serpeling, Voorn en Baars, modderkruiper en dus veelal het klein spul tot een cm of tien, enkele grote vissen lagen al dagen dood, die kunnen toch slecht tegen het warme water en het zuurstofgebrek dan al het kleine spul.

Vanmorgen was bijzonder om mee te maken, een pluim voor de mannen en diegene die de actie tot redden hebben ondernomen, maar vooral de mannen in de pakken en de leden van HSV ''de Slinge'' die het toch wel zware werk op zich hebben genomen, want ik geeft het je te doen met die hitte.

Tekst en foto' : Dick Kuiperij










Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies